Selfies og dagsrytmen

Posted on

Jeg har allerede lagt ut dette bildet på facebook og underskog, så tenker det er greit å legge det ut her også. Da det illustrerer godt hvordan vi starter dagen. Vi har startet dagen på nesten samme måte den siste uka nå, og vi begynner å få en viss rutine på dagene også. Tidspunktene for spising varierer en del, slik som i natt var han egentlig litt for trøtt til å spise noe særlig, så han våknet ganske ofte, men han sovner heldigvis fort igjen etter måltidene. Når Trym våkner etter klokken 6 så er det mannen som tar bleieskiftet for morningen og da starter vi dagen. Trym får mat mens mannen lager frokost til oss. Etter det er han gjerne våken en stund og vi lar han være i senga vår. Og der ligger vi og «prater» og pluddrer, mannen drar på jobb, og vi ligger litt til. Vi prøver å få sovet litt mer, i går sov vi en time ekstra, men i dag ble det kun en halvtime. Så litt pluddring til når vi begge våkner og det er lyst ute. I går ble underholdningen «selfies» med mobilen. Trym var litt skeptisk i begynnelsen, men syns tydeligvis at det var veldig morsomt etterhvert. 

Etter det så står vi opp, skifter og går litt rundt i leiligheten til ungen blir trøtt. Så bærer det opp i bæresælen og han sovner ofte fort. Der sover han en times tid, så er det mat, så er det litt lek, og så ut på tur. Der sover han gjerne noen timer, så litt lek når han kommer tilbake. Og en liten soveøkt til før mannen kommer hjem fra jobb. Mer lek, magetrening, og stelling og legging rundt klokka 19/20.  Oh, apropo magetrening. (Selv om han ikke liker det, så kan Trym løfte hodet sitt og snu det fra venstre til høyre når han ligger på magen.)

I går snødde det såpass at jeg ikke så noen poeng i å ta med vogna ut da vi skulle på tur, så vi prøvde bæresælen og mannens dynjakke utenpå. Det fungerte veldig greit. Ble faktisk nesten litt for varmt, for vi dro inn på senteret og fikk fikset et par småting. Jeg måtte ta av meg jakka inne og det var litt arti å gå rundt på senteret med Trym på magen, for det var så mange damer som så på oss, og jeg hørte mange «næman, åååå». Damen på postkontoret smilte stort og syns han var så nydelig, en fin samtalestarter der altså.

På kvelden i går hadde vi besøk, og Trym var så våken som han nesten ikke har vært når vi har hatt besøk. Satt i tripptrapp-stolen da vi spiste middag og var med og pludra og lo på fanget til kompisen til mannen. Han ble visst så gira at han ikke viste noe særlig tegn til trøtthet før klokka var åtte, og da var det nesten litt for sent. Da ble det grining og litt pes å skulle legge han. Vel, pes er kanskje å ta i, vi måtte inn til han et par ganger. Siste gangen så fikk han smokk, og jeg sang tre-fire sanger til han fra sengekanten. Og jaggu så sovna ikke gutten av det. Var veldig gøy å se hvordan øynene gikk mer og mer igjen i det jeg sang. Krysser fingre og tær for at det kommer til å være like enkelt å roe han også fremover 🙂

Nå skal vi til Vålerenga for et «underskogsmammaers-hverdagstreff», og det snær store fjoner ute, så jeg tror vi satser på å la vogna bli hjemme og tar bæresjalet på tur i dag også.

Morgenstund har gull i minn
Morgenstund har gull i minn

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s