Søndagssosialisering

Posted on Updated on

Den lekingen på leketeppet sammen med farmor på lørdag ga visst mersmak. I går natt våknet ungen klokken 03 og fikk mat, og mannen tok bleieskift. Vi har lyset dimmet på badet, men det er allikevel lyst nok til at det blir nokså mørkt å komme ut fra badet. I det han ble båret ut i mørket igjen protesterte han høylytt. Han ville absolutt ikke inn på soverommet, og iallefall ikke sove. Mannen ble litt oppgitt og la ungen ned på leketeppet – og da sluttet ungen å grine. Han ville leke. Kan jo sitere en melding mannen skrev på en «whats app»-tråd vi deler med familien «For 10 minutter siden våknet Trym på soverommet og truet med å vekke hele  blokken om vi ikke forsatte leken som han og farmor hadde i ettermiddag. DEt eneste som hjalp var å slå på lset i stua og legge ham samme sted… Så nå ligger vi her, Trym, rangle og jeg, og mens jeg lurer på hvorfor små barn ikke liker natten, så lurer Trym på hvor det ble av den nye lekekompisen. Eller, sikkert ikke, siden han er så liten, men klokken 3 på natten så føles det litt sånn…»

Han sovnet igjen etter ca en halvtime på leketeppet, så vi fikk egentlig en grei natt videre. Og dagen i går var nokså fin, vi var litt spontane og det fint. Vi dro ned til byen for å kanskje møte noen venner av mannen på løkka. Vi hadde ikke avtalt noe, vi bare ringte litt rundt i det vi var i byen, og det viste seg at det var få som var hjemme. Men jeg ringte ei venninne som bor på Tøyen, og hun og samboeren kunne møte oss på cafe 🙂

Det ble et relativt kort cafe-besøk, da Trym ble litt sliten av å sitte på fanget mitt og se på alt som skjedde rundt. Jeg merker at det var mye enklere å ha han med på cafe tidligere, da han kunne sove gjennom deler av besøket. Nå er det noe mer utfordrende. Blir kanskje lettere igjen når han kan sitte selv og kan ha noe å leke med.

Etter cafe-besøket dro vi hjem, og jeg fikk melding av en annen venninne, som bor i Nederland, som var i Oslo denne helga. Hun hadde ingen planer og lurte på om vi ville ha besøk. Og det er jo hyggelig. Hun kom til middag og ble med på kvelds-badingen av ungen og ble litt utover kvelden så vi fikk skravlet. Vi har begynt å bade hver kveld, for det virker som om Trym syns det er veldig allright å bade, og det er nokså koselig for oss også. Leggingen gikk som en drøm og natten etterpå var også nokså grei.

Jeg vet at det går i bølger, men nå føler jeg at ting går veldig mye lettere. Trym sovner fortere i hengekøya, og er fornøyd og med. Det er lettere å distrahere han når han begynner å bli småsurken, han finner roen selv om han er litt sliten, så når vi legger han for å sove er han ordentlig trøtt og dermed sovner han fortere. (Jeg tror iallefall det er grunnen)

Jeg vil si at her er det utvikling hver dag, og vi har kommet til “alt skal smakes på” stadiet. Tenker på om han kanskje trenger flere «sutte-på-leker», men tenker først å dra frem litt en tresleiv, visp, slikkepott og sånne ting. Er uansett veldig gøy når han får tak i ting og klarer å sikte de riktig og treffer munnen:)

20140210-151959.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s