DNT-trilletur

Posted on Updated on

Endelig fikk vi vært med på en DNT trilletur. De arrangerer det hver onsdag. Trilleturer forskjellige runder i oslomarka. Jeg har tenkt å dra på det flere onsdager, men det har aldri passa med soving og spising eller andre ting har dukket opp, men i dag kom vi oss på tur!

Oppmøte var 10.30 ved parkeringsplassen opp fra Ulsrud T-bane. Vi tokk bussen bort, og møtte ei fra barselgruppa som var med på turen ved busstoppet. (Hun rakk ikke den bussen vi tok, men kom med neste – det er vanskelig å beregne tidspunkt med små barn.) Så gikk vi innover og fant parkeringplassen. Og vi var ikke de eneste der. Det var i alt 25 barnevogner! Så alt i alt var vi med andre ord 50 personer på tur.

DNT hadde to frivillige som ledet turen, de ønsket oss velkommen på tur, forklarte hvor vi skulle gå og en gikk først, og en bakerst. I det vi skulle til å gå begynte Trym å hylskrike. Han vil ikke ligge i vogna i våken tilstand. Lurer på om vi bør bytte til sportsvogna snart, så han får sitti og sett på ting, men han er jo så liten enda…. Jeg prøvde å gå litt med han i vogna, men han var absolutt ikke tilfreds, så jeg måtte ta han opp og ta han i angelpacken. Den har han ikke vært så veldig glad i i det siste, men denne gangen gikk det bedre. Etterhvert roet han seg nok til å se seg litt rundt, og da var han helt stille en times tid, frem til han ble trøtt av å se på naturen og alle trærne vi passerte. Da la jeg han ned i vogna, og han sovnet nesten med en gang.

Vi stoppet først på Sarabråten og han ene fra DNT forklarte litt om stedet. Jeg visste for eksempel ikke at han som hadde hus der (eller hytte?) var en av grunnleggerne for det som i dag er DNT, heller ikke at det like bak Sarabråten er et bra og populært klatrested. Interessant å få med seg nye ting om steder man har vært et par ganger. Jeg gikk sammen med hun fra barselgruppen, hun er veldig hyggelig og vi fikk skravlet masse.

Vi gikk rundt nøkklevann til Rustadsaga, for lunch der. Det var nokså mange av oss, så det ble litt støyfullt inne, men det var veldig gøy å se på alle barna som satt på fangene til foreldrene med stoooore øyne og så seg rundt. Trym var også veldig fornøyd med alt det nye, så fornøyd at han knapt ville spise noenting, for det var jo så spennende å se på alt rundt!

Fra Rustasaga så fant jeg ut at det var like greit å sette kursen hjemover. Trym var grinete da vi dro, og det tok litt tid før han fant roen i vogna, men han sovnet da vi begynte å gå. Nå sover Trym på balkongen, så det hadde nok vært greit å gå helt rundt til Ulsrud og tilbake derfra også, men siden han spiste så lite, så ble jeg litt sånn «førstegangsmamma» igjen, og syns det var greiere å dra hjem.

Neste gang det passer seg å være med på DNT-tur håper jeg på bra vær, for da slipper jeg å tenke på det med mat og ikke, for da er det jo bare å slå seg ned ute. For det blir definitivt en neste gang. Det var godt å se at det er helt greit å dra på sånn tur selv om man ikke nødvendigvis kjenner noen der fra før, man kommer alltids i snakk med noen. Og det var en veldig hyggelig tur og gøy å se alle de andre barna, de var alt fra ca 2 mndr til ca ett år tror jeg. Veldig bra tilbud for foreldre i permisjon. Hurra for DNT 🙂

20140402-142812.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s