Ny kjøkken duppeditt

Posted on Updated on

Skulle tro vi hadde alt man kan ha bruk for på kjøkkenet, men nå har vi enda en duppeditt. Denne gangen har vi fått i hus en vakumpakkemaskin. Det er jo fantastisk greit å ha når man har souvide maskin. Og faktisk ganske greit for å oppbevare mat i posjonspakker. For eksempel spinat får man i altfor store poser i butikken, og det holder seg jo ikke så lenge når posen er åpnet, men hvis man vakumpakker det, så holder det mye lengre.

Tenker at vi kan lage opp barnemat og vakumpakke det før vi legger det i fryseren. Og kanskje ta en storhandel i sverige, kjøpe store pakkninger, og vakumpakke i brukbare størrelser.

Souvidet kjøtt (low and slow) blir veldig mørt og og godt, og med denne vakumpakkemaskinen i tillegg kan vi (les: mannen) forberede, for eksempel, kjøtt med marinade (som mannen gjorde med lammet du ser på bildene), vakumpakke dette, fryse det, og så kan jeg slenge det i souviden i god tid før vi skal ha middagen klar, så vips så lager maten seg selv.

Vi har i perioder vært veldig flinke med ukeshandling, og med denne blir det enda greiere å handle inn store porsjoner og slippe småhandlingen. Ser frem til å fylle opp fryseren:)

Noe jeg ser enda mer frem til er å bli kvitt forkjølelsen. Det er virkelig slitsomt med forkjøla baby i hus. (Spesielt når man er redusert selv) Heldigvis var natten mye bedre (kanskje fordi jeg la meg før 21?) og det virker som om både poden og jeg er på bedringens vei. Han har sovet ganske lenge på dagen i dag, så tolker det som et tegn på at kroppen hans jobber med å få de siste restene av forkjølelse ut av kroppen. Han huster og surkler fremdeles, men er ikke like snørrete. (I går brukte han og jeg seks papirlommetørklepakker). Så krysser fingre for at påskehelgen går som planlagt og at det er lenge til neste forkjølelse her i huset!

20140414-115858.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s